Ordinary Facts · Uncategorized

și dacă înșir cuvinte frumoase și goale se pune că sunt înțelept?

Observ tot mai des o modă în mediul virtual, o modă a înțelepților, a celor care știu să pună cuvinte frumoase împreună și să pară că propozițiile formate (de cele mai multe ori simpliste ca Ana are mere) exprimă adevărul vieții. Apar acești pseudoinițiați în tainele universului mai ceva ca șantierele din București. De la Dan Puric, Poptămaș & co, o multitudine de articole pe bloguri ne infectează zilnic ochii cu înțelepciuni plate și teribil de lipsite de sens. Este extrem de simplu să pari înțelept și oamenii să se bucure și să exclame: Ah, așa este, cât de adevărat grăiești, maestre, cum le-ai spus tu așa din suflet exact cum le-am gândit eu, dar nu am avut cuvintele la mine!

Femeile sunt comori, trebuie protejate și ținute la piept (ca șerpii), femeile sunt flori delicate de iasomie, doar bărbații adevărați le pot pune în glastre minunate și le pot ține la ferestre spre admirația (porcilor) foștilor care nu au știut să le păstreze, bărbații adevărați sunt (așa și pe dincolo) ei oferă iubire fără să ceară nimic în schimb (și iarna nu e ca vara). Iubește-o căci dacă își pune (tocurile de șaișpe) în gând să te părăsească nu îți va mai deschide ușa sufletului (ei albastru) niciodată!

Quod erat demonstrandum.

Și uite așa, femeile primesc ce vor să audă: că sunt minunate, speciale, extraordinare, bărbații de asemenea: sunt puternici, adevărați, adevărate modele de fidelitate,se înfoaie ca păunii și-s cei mai cei. Nevoia oamenilor de a avea hrănit ego-ul a fost îndeplinită, fiecare își ia partea de mulțumire: cititorii se mângâie cu gândul că au fost părăsiți, decepționați din vina altora (ei de altfel fiind niște modele de integritate), iar autorul se încruntă de la câtă înțelpciune a oferit și se mândrește cu share-uri și like-uri și viața merge mai departe cu aceeași mască a profunzimii de fațadă.

Reclame

7 gânduri despre „și dacă înșir cuvinte frumoase și goale se pune că sunt înțelept?

  1. Blogul moare ,doar dacă il lasi tu să moară. Intodeauna se v-a gasi cineva care să citească ce scrii tu.O rătăcită ca mine ,care e in urmă ce evenimentele ,dar care speră să citească noi articole.Nu renunța.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s